Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/helmeftp/helmertwoudenberg.nl/include/global.php on line 47
Helmert Woudenberg
:: God vergeeft
:: Tarotkaarten

God vergeeft

Momenteel bereid ik mij voor op mijn dertiende solovoorstelling God vergeeft, die vanaf september 2013 in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

Tegen de avond ligt pastoor Haffmans in bed met zijn vriendin Elvira, met wie hij een geheime liefdesrelatie heeft. Er wordt aangebeld. Haffmans trekt snel iets aan, loopt naar de voordeur en komt even later terug met een envelop, die een parochiaan hem in handen heeft gegeven. Uit de envelop haalt Haffmans tien briefjes van honderd.
“Waar is dat geld voor?” vraagt Elvira. Haffmans klemt vijf biljetten onder zijn ene oksel en vijf onder zijn andere. “Zo”, zegt hij. “Nu heb ik ermee gedaan wat ik ermee moet doen” “Wat heb je dan gedaan?” vraagt zij. “Ik heb het geld onder de armen verdeeld!”

In zijn dertiende solovoorstelling vertelt Helmert Woudenberg het waargebeurde verhaal van Joep Haffmans, pastoor-deken van de H. Petrusparochie in Gulpen, die alles heeft gedaan wat God en de Katholieke Kerk hebben verboden. Van seksuele escapades tot en met grootschalige fraude aan toe. En over de Katholieke Kerk, die wist van zijn wandaden, maar nooit heeft ingegrepen en hem zelfs de hand boven het hoofd hield.

Kijk voor de speellijst op www.grunfeld.nl/productieextra/16/meer/33/speellijst/artiest.html